Young Living is meer dan 20 jaar geleden opgericht door Gary & Mary Young en heeft als missie de eeuwenoude toepassingen van essentiële oliën te introduceren bij elk gezin over de hele wereld. Hierin zijn ze marktleider en ook de enige die Seed to Seal™ garanderen:  100% natuurlijke olie met therapeutische kwaliteit welke de hoogste frequentie heeft die er op de markt te verkrijgen is.

Young Living Essential Oils heeft 72 enkele oliën, 60 olie mengsels en bovendien vele producten waaraan de oliën toegevoegd zijn (voedingssupplementen, huishoudmiddelen, lichaamsverzorging producten); kortom een totaalpakket voor een natuurlijkere levensstijl.  Deze oliën worden in verschillende landen over de gehele wereld geproduceerd op eigen boerderijen volgens het Seed to Seal™ principe.  De boerderijen bevinden zich in Highland Flats, Idaho, VS; Simiane–La-Rotonde, Frankrijk;  Split, Kroatië; Mona, Utah, VS; Salalah, Oman; Guayaquil, Ecuador; Fort Nelson, BC, Canada.

Young Living is een ‘purpose-driven company’ – een doelgerichte onderneming (in plaats van alleen maar op winst uit te zijn). Op de International Grand Convention 2014 heeft Gary Young gezegd: “Ik heb nog nooit een product voor de winst gemaakt, ik doe dit omdat ik een doel voor ogen heb“. 
Young Living doet er alles aan om daadwerkelijk een verschil te maken in de wereld. Buiten de goede samenwerking met lokale bevolking in de landen waar de boerderijen staan, is Young Living ook maatschappelijk betrokken en helpt met de D. Gary Young Foundation vele gezinnen over de hele wereld.