D. Gary Young Young Living Foundation

Young Living’s missie is om Young Living essentiële oliën in elk huis te brengen in de wereld en individuen te inspireren met wellness, purpose, en abundance. Wanneer ze zeggen elk huis, bedoelen ze ook echt elk huis. De Young Living Foundation voert deze missie uit bij onbemiddelde gemeenschappen, door ze te voorzien van onderwijs, welzijn en economische kansen van Ecuador tot Japan; de Verenigde Staten tot Uganda; Kroatië to Nepal...

De Young Living foundation is een organisatie voor onbemiddelde gemeenschappen en ondersteunen deze mensen en vooral kinderen over de gehele wereld. Alle donaties gaan 1 op 1 naar het goede doel. Er worden geen hoge salarissen of onkosten van betaald, want de medewerkers worden door het bedrijf van Young Living betaald. Dit kunnen niet veel organisaties waarmaken!

Als Young Living member kun je kunt iedere maand een bedrag inleggen, de opleiding en zorg van een kind ondersteunen (soort foster parents plan), shoe cutting parties (dit gaan we binnenkort organiseren) organiseren voor het Sole Hope project of gewoon een eenmalige donatie doen. Maar er is nog veel meer dat je kunt doen in de vorm van hulp. Als Young Living member kun je ook deelnemen aan vrijwilligersreizen, waar je zelf kunt meehelpen en tegelijk met je eigen ogen kunt zien wat voor hulp er word geboden met het gedoneerde geld.

Wij zijn momenteel bezig om de kinderen in Ecuador te helpen sporten: zie hier ons project " Honkbal voor Ecuador ".


Recente (samenwerkings) projecten:

 • Mexico: De bouw van twee scholen en een watersysteem voor de Tarahumara Indianen in de Copper Canyon of Durango.
 • Uganda: Samenwerking met ‘Healing Faith Uganda’ biedt malaria onderwijs, preventie en behandeling in landelijke Ugandese dorpen.
 • Uganda: Samenwerking met ‘African Hearts Community Organization’ een programma om kinderen in de sloppenwijken en de straten van Kampala te helpen. Weeskinderen die zijn verlaten door hun ouders als gevolg van armoede en die geen of nauwelijks toegang hebben tot voedsel, onderdak en kleding.
 • Samenwerking met ‘Sole Hope’ in Uganda een programma die hoop biedt op een gezonder leven, en een leven zonder voet gerelateerde ziekten door middel van onderwijs, werkgelegenheid en medische hulp. Door het niet dragen van gesloten schoenen zijn Ugandese kinderen en volwassenen erg gevoelig voor ziektes die worden veroorzaakt door een parasiet genaamd jiggers, die doorgaans in het lichaam komt via de voeten. Wat zijn jiggers? Jiggers zijn kleine parasitaire zandvlooien die zich ingraven in blote voeten, waardoor infectie, weefselafsterving of verlamming kan optreden, en zelfs amputatie en de dood tot gevolg kan hebben. Duizenden Ugandese kinderen leven zonder voldoende beschermende schoeisel en zijn niet goed geïnformeerd over de oorzaak en gevolg van jiggers. Sole Hope maakt gebruik van medisch personeel om de jiggers op een veilig manier te verwijderen. Eenmaal behandeld, biedt Sole Hope de kinderen en hun families: onderwijs, duurzame schoenen en als deze mensen eenmaal weer terug in hun dorp zijn, wordt het gebied helemaal ontsmet, en krijgen ze nieuwe matrassen om op te slapen.
 • Ecuador: Het bouwen van een basisschool in Guayaquil, deze school dient als model school die geheel vaccinatie-vrij is!! Een school waar de kinderen helpen bij het verbouwen van hun eigen biologische tuin die bijdraagt aan hun gezonde, biologische lunches, en waar ze leren waarom goed biologisch voedsel hun lichaam kan helen op de natuurlijke wijze zoals Moeder Natuur het aanbiedt. Een jaar later ging een tweede editie van start voor de peuterschool en met culturele kunstprogramma’s.
 • Hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in april 2016 in Ecuador.
 • Kroatië: Samenwerking met het Maestral Weeshuis in Split sinds 2014. Met het verstrekken van hulp aan kinderen en jonge volwassenen die bij hun familie zijn weggehaald als gevolg van verwaarlozing, misbruik of andere problemen. Maestral is momenteel het enige weeshuis in zijn soort in het gebied en probeert een gezinsvriendelijke omgeving te creëren voor deze kinderen, door vijf kinderen en één personeelslid per appartement te huisvesten. Maestral stimuleert zo het vertrouwen, succes en persoonlijke groei (en de kinderen in hun kracht te laten komen) door elke individueel kind de zorgzame aandacht te geven die het verdient.
 • Japan: Helpen en het verstrekken van noodhulp bij de aardbeving en tsunami.
 • Nepal: Samenwerking met ‘Rebuild Nepal’. Het is alweer een paar jaar geleden dat de aardbevingen in Nepal op tragische wijze aan bijna 9.000 mensen het leven kostte, en meer dan 900.000 woningen vernietigde waardoor miljoenen mensen zonder een dak boven hun hoofd kwamen te zitten. Veel slachtoffers hadden moeite te overleven met temperaturen die onder nul liggen, en door zware regenval hun provisorische onderkomens niet konden bereiken. Op een recente reis naar Nepal ervoer Gary Young de wanhopige behoefte om huizen te herbouwen en bedacht onmiddellijk een plan van actie. De Young Living Foundation heeft meteen apparatuur gekocht die bakstenen kan maken, om zo het eerste dorp in de buurt van het epicentrum weer op te kunnen bouwen om vervolgens te verplaatsen naar meer afgelegen gebieden om daar verder te kunnen bouwen. Inmiddels hebben de bewoners van Yarsa allemaal weer een huis dankzij de Young Living Foundation en de vrijwilligers die kostenloos hebben helpen bouwen.
 • India: Het verstekken van noodhulp voor mensen met lepra in India.
 • VS: Het verstrekken van noodhulp na de orkaan Katrina.
 • Financiële bijdrage en steun aan diverse universiteiten die onderzoek doen naar de inzet van essentiële oliën.