Sport is geen prio...

Sport is zeker geen prioriteit als je in Chongón, de buitenwijken van Guayaquil in Ecuador, woont. De kinderen van deze uitgestrekte sloppenwijken buiten de grootste havenstad van Ecuador hebben een dak boven hun hoofd en eten; school is verplicht tot 12 jaar, maar daarna moet de familie een flink bedrag per maand per kind betalen. De Young Living Foundation zorgt voor een groot aantal van de kinderen van Chongón voor gratis school en voeding.

Toen ik vorig jaar voor mijn werk voor Young Living in Chongón was, heb ik alles met mijn eigen ogen kunnen zien. De ouders van ons sponsor-kind werken meerdere banen, de kinderen gaan naar de Academy om een goede scholing te krijgen, maar hun huis stelt niet meer voor dan 4 muren en een dak.

Hetzelfde geldt dan natuurlijk voor een sportveld: een braakliggend stuk land waar voetbal en honkbal op worden gespeeld, waar de geiten grazen en waar de families buiten bijeen komen voor feest.

Let's start a program!

Ik was dan bijzonder vereerd toen ik, namens de Young Living Foundation, gevraagd werd om een honk/softbal programma op te zetten voor de kinderen van Chongón. Samen met de hoofdcoach van Plattsburgh State College, Kris Doorey, ga ik dit programma opzetten. Kris is in de Verenigde Staten bezig met het werven van fondsen; deze worden gebruikt om een echt honk/softbalveld te kunnen maken en onderhouden.

Omdat alle honkbal gerelateerde artikelen uit de Verenigde Staten moeten komen en dus eigenlijk net zo duur zijn als wat wij er hier in Nederland voor betalen, heb ik bedacht geen geld in te zamelen, maar honkbal spullen. Er is bijna niets aanwezig; een paar knuppels, helmen en ballen is alles dat zij hebben. Handschoenen zijn er niet, want zijn veel te duur.
Ik zou dan ook aan alle lezers willen vragen om in de schuur, garage, op zolder of in je honkbaltas te kijken naar een knuppel die je niet meer gebruikt, een handschoen die je te klein is of ballen die na je training toch maar rondslingeren; die neem ik graag allemaal mee naar Ecuador.

Inzamelpunten

Op een aantal verenigingen, tijdens het Little League weekend en de Baseball Against Cancer dagen is er een inzameling waar te doneren spullen kunnen worden achtergelaten. Al deze donaties neem ik in november mee, als we het programma gaan starten.

Like onze Facebookpagina om ons bereik nog meer te vergroten en met elkaar een mooi stukje sport aan deze kinderen te geven.