Gary & Mary Young

Young Living is 20 jaar geleden opgericht door D.Gary Young.

Opgegroeid in een simpele blokhut in de bergen waar het leven zwaar was maar eerlijk, zei zijn vader altijd: ”luister naar de wind of de roep van een dier. Kijk naar de sporen om te zien waar het dier heen gaat. Kijk naar de bomen en zie hoe ze bewegen. Bekijk de vorm van een zaadje en het plantje dat hieruit groeit. De natuur vertelt je altijd wat echt is en wat niet: ze zal altijd de waarheid laten zien”.

Gary’s vader leerde hem al jong hoe belangrijk het zorgen voor de natuur was, wat goed voor je was en wat niet en zei “geloof niet wat je hoort, geloof wat je ziet en luister, leer en begrijp”.

Moeder natuur zorgde voor het gezin; hij groeide en werd al vanaf jongs af opgeleid om te helpen met het planten, groeien, oogsten, malen, schoonmaken, drogen, inmaken en opslaan van gewassen.

Op zijn 18de had hij zijn eigen (logging) boerderij en kreeg niet lang daarna een vreselijk ongeluk. De dokters vertelden hem dat hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel zou zitten. Een vreselijk vooruitzicht waar hij zich niet bij neer kon leggen; het was mentaal een enorm zware beproeving, waar hij uiteindelijk gedwongen werd om een manier te vinden om met zijn pijn en ellende verder te leven.

Hij ging niet bij de pakken neerzitten en begon een zoektocht om het onmogelijke voor elkaar te krijgen: weer lopen.

Gezien zijn sterke band met de natuur en wat hij ervan wist, kwam hij al snel op het op het pad van de essentiële oliën. Hij raakte gepassioneerd over hun werking en de vele mogelijkheden die ze boden. Na jarenlang onderzoek, in binnen en buitenland, leerde hij zoveel mogelijk over etherische oliën en ging in 1991 voor het eerst zelf oliën distilleren onder de naam Young Living.

Hij ontmoette zijn vrouw in 1993, hij stond op een beurs met zijn oliën en zij vond hem aandoenlijk, maar bedacht dat hij wel wat marketinghulp kon gebruiken; haar specialiteit.

Bij de 2e ontmoeting bood hij haar een baan aan, deze sloeg ze die af maar bood desondanks aan om hem te helpen. Samen bouwden ze Young Living in 20 jaar uit tot dé marktleider van Etherische Oliën.

Ze bouwden Young Living op zonder investeerders of leningen, deden al het werk zelf en zijn nog steeds de drijvende kracht achter Young Living.

Mary Young is de CEO van Young Living, en gelooft heilig in “Leading by Example”  en Gary houdt zich bezig met de ontwikkeling van producten en werkt nog steeds mee op de boerderijen. Het bedrijf draait niet alleen meer om de etherische oliën maar om de producten die oliën als basis hebben om de werking te versterken en welke gemaakt zijn om een gezond en langer leven te ondersteunen.


Gary Young zegt altijd “Ik maak geen producten voor een winst, ik maak het met een doel. Young Living is vastbesloten om een verschil te maken”.