Seed to Seal

Young Living heeft de standaard voor puurheid en potentie van etherische oliën bepaald gedurende meer dan 20 jaar. Het hart van de kwaliteitsbelofte is een gepatenteerd proces: Seed to Seal®, dat gericht is op de vijf belangrijkste vereisten voor het produceren van authentieke etherische oliën:

Seed – Dit is de vitale eerste stap in het Seed to Seal proces. Selecteert, met de grootste zorg, zaden van de hoogste kwaliteit. Zaden die planten zullen produceren met optimale niveaus van gewenste samenstellingen.

Cultivate – Duurzame deskundigheid in de landbouw verzekert dat er voldaan wordt aan strenge standaarden, zowel op de 7 boerderijen van Young Living als op de zorgvuldig gecontroleerde partnerboerderijen.  Samen met hen draagt het bedrijf een verantwoordelijkheid en biologisch productieproces uit.

Distill – Young Living combineert oude en moderne destillatie technieken, bij een lage druk en temperatuur om de heilzame plantaardige grondstoffen van elke geoogste partij te behouden tijdens de eerste en enige destillatie.

Test – Interne laboratoria en faciliteiten van derden implementeren zorgvuldige testen om kwaliteit en puurheid van de etherische oliën te garanderen.  Iedere lading gedestilleerde olie gaat door een proces van strenge keuringen en testen, zodat de gewenste consistentie van alle partijen gelijk is.

Seel – Young Living voltooit het Seed to Seal proces door voorzichtig elke fles met etherische olie zorgvuldig af te sluiten en te inspecteren in de state-of-the-art faciliteiten alvorens ze naar leden wereldwijd te verschepen.

Met deze stappen overtreft Young Living de kwaliteitsnormen van de branche, om zo te zorgen dat elke druppel etherische olie steeds weer het optimale niveau qua heilzaamheid behaalt. Die betrokkenheid zorgt ervoor dat Young Living de wereldleider is in etherische oliën.

Hier kom je meer te weten over Seed to Seal® voor meer gedetailleerde informatie over het proces. SEED TO SEAL