Wat zijn essentiële oliën en waar komen ze vandaan?

Essentiële oliën zijn door de geschiedenis heen veelvuldig toegepast in verschillende culturen vanwege hun therapeutische werking ter ondersteuning van fysieke en emotionele uitdagingen, dit wordt ook wel aromatherapie genoemd.

Elke essentiële olie bevat honderden verschillende bestanddelen, aromatische vloeistoffen die zitten in bloemen, vruchten, struiken, bomen, wortels, harsen en zaden en worden ook wel de “levensenergie van planten” genoemd. Zij geven de plant haar karakteristieke smaak en geur, zijn zeer geconcentreerd en krachtiger dan gedroogde kruiden. Door zorgvuldige destillatie-technieken, lage druk en lage temperatuur aan te houden, worden de fragiele bestanddelen behouden. Young Living etherische oliën worden uitsluitend door stoom distillatie of koud persen geproduceerd.

Hierdoor zijn de essentiële oliën 100 tot 10.000 maal meer geconcentreerd dan de oorspronkelijke plant.

Young Living oliën zijn dus van therapeutische kwaliteit, werken ze op celniveau en bieden niet alleen verlichting voor lichamelijke ongemakken, maar ook voor emotionele of spirituele onbalans.


Hoe pas je essentiële oliën toe

Het ondersteunen van je lichaam, met essentiële oliën, bij fysieke en emotionele uitdagingen kun je op de volgende manier doen:

Aromatisch
Inhalatie van oliën hebben direct invloed op de emoties, maar ook op de ruimtes waarin vernevelt wordt.

Het vernevelen met een Young Living diffuser is een van de fijnste manieren om:
– de lucht van ongewenste geuren en andere elementen te zuiveren;
– de luchtwegen op een gunstige manier te beïnvloeden;
– een positieve invloed op de stemming van jezelf en van iedereen in de ruimte te geven

Op de huid
Etherische oliën kunnen op elke gewenste plek worden aangebracht, op de VitaFlex punten onder de voeten, op de handen en/of op de oren. Het is ook heerlijk om ze toe te voegen aan een massage olie om de massage te intensiveren.

Een massagetechniek die synergetisch werkt met de oliën, de frequentie van de oliën wordt ermee versterkt, is de Raindrop Massage Techniek.

Heel fijn is om met essentiële oliën eigen verzorgingsproducten te maken (en het is makkelijker dan je zou denken), juist omdat alles wat je op de huid smeert snel opgenomen wordt en op deze manier zelf bepaalt wat het lichaam opneemt en kun je je verzorging zo natuurlijk en verzorgend maken als je wilt.

Binnen 22 seconden bereiken de moleculen de hersenen, binnen 2 minuten zitten ze in de bloedstroom en binnen 20 minuten heeft elke cel in het lichaam de essentiële olie opgenomen.

Ieder mens is anders, ieder lichaam is anders en ieder individu kan anders reageren op een olie. Met andere woorden: wat goed verlichtend voor de een zal werken, kan heel anders werken voor een ander.

Voorzichtig omgaan met deze krachtige oliën (100 maal krachtiger dan reguliere oliën die verkrijgbaar zijn voor de consumenten) is uiteraard belangrijk, maar daarom bieden we uitgebreide begeleiding om te helpen de juiste combinaties te vinden (soms met mbv onze Zyto Scan ), en adviseren we Young Living oliën altijd te verdunnen en de voorschriften te volgen.