Over Young Living

Young Living is opgericht door Gary & Mary Young en heeft als missie de eeuwenoude toepassingen van essentiële oliën te introduceren bij elk gezin over de hele wereld. Hierin zijn ze marktleider en ook de enige die Seed to Seal™ garanderen: 100% natuurlijke olie met therapeutische kwaliteit welke de hoogste frequentie heeft die er op de markt te verkrijgen is.

Young Living Essential Oils heeft bijn 100 enkele oliën, ruim 60 olie mengsels en bovendien vele producten waaraan de oliën toegevoegd zijn (voedingssupplementen, huishoudmiddelen, lichaamsverzorging producten, mineralen make-up); kortom een totaalpakket voor een natuurlijkere levensstijl. Deze oliën worden in verschillende landen over de gehele wereld geproduceerd op eigen boerderijen volgens het Seed to Seal™ principe. De boerderijen bevinden zich in Highland Flats, Idaho, VS; Simiane–La-Rotonde, Frankrijk; Split, Kroatië; Mona, Utah, VS; Salalah, Oman; Guayaquil, Ecuador; Fort Nelson, BC, Canada.

Young Living is een ‘purpose-driven company’ – een doelgerichte onderneming (in plaats van alleen maar op winst uit te zijn). Op de International Grand Convention 2014 heeft Gary Young gezegd: “Ik heb nog nooit een product voor de winst gemaakt, ik doe dit omdat ik een doel voor ogen heb“.
Young Living doet er alles aan om daadwerkelijk een verschil te maken in de wereld. Buiten de goede samenwerking met lokale bevolking in de landen waar de boerderijen staan, is Young Living ook maatschappelijk betrokken en helpt met de D. Gary Young Foundation vele gezinnen over de hele wereld.

Young Living is 25 jaar geleden opgericht door D.Gary Young.

Opgegroeid in een simpele blokhut in de bergen waar het leven zwaar was maar eerlijk, zei zijn vader altijd: ”luister naar de wind of de roep van een dier. Kijk naar de sporen om te zien waar het dier heen gaat. Kijk naar de bomen en zie hoe ze bewegen. Bekijk de vorm van een zaadje en het plantje dat hieruit groeit. De natuur vertelt je altijd wat echt is en wat niet: ze zal altijd de waarheid laten zien”.

Gary’s vader leerde hem al jong hoe belangrijk het zorgen voor de natuur was, wat goed voor je was en wat niet en zei “geloof niet wat je hoort, geloof wat je ziet en luister, leer en begrijp”.

Moeder natuur zorgde voor het gezin; hij groeide en werd al vanaf jongs af opgeleid om te helpen met het planten, groeien, oogsten, malen, schoonmaken, drogen, inmaken en opslaan van gewassen.

Op zijn 18de had hij zijn eigen (logging) boerderij en kreeg niet lang daarna een vreselijk ongeluk. De dokters vertelden hem dat hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel zou zitten. Een vreselijk vooruitzicht waar hij zich niet bij neer kon leggen; het was mentaal een enorm zware beproeving, waar hij uiteindelijk gedwongen werd om een manier te vinden om met zijn pijn en ellende verder te leven.

Hij ging niet bij de pakken neerzitten en begon een zoektocht om het onmogelijke voor elkaar te krijgen: weer lopen.

Gezien zijn sterke band met de natuur en wat hij ervan wist, kwam hij al snel op het op het pad van de essentiële oliën. Hij raakte gepassioneerd over hun werking en de vele mogelijkheden die ze boden. Na jarenlang onderzoek, in binnen en buitenland, leerde hij zoveel mogelijk over etherische oliën en ging in 1991 voor het eerst zelf oliën distilleren onder de naam Young Living.

Hij ontmoette zijn vrouw in 1993, hij stond op een beurs met zijn oliën en zij vond hem aandoenlijk, maar bedacht dat hij wel wat marketinghulp kon gebruiken; haar specialiteit.

Bij de 2e ontmoeting bood hij haar een baan aan, deze sloeg ze die af maar bood desondanks aan om hem te helpen. Samen bouwden ze Young Living in 25 jaar uit tot dé marktleider van Etherische Oliën.

Ze bouwden Young Living op zonder investeerders of leningen, deden al het werk zelf en de Young familie is nog steeds de drijvende kracht achter Young Living.

D. Gary Young is op 12 mei 2018 overleden aan de gevolgen van een reeks beroertes. Mary Young is sinds 2015 de CEO van Young Living, en gelooft heilig in “Leading by Example”. Gary hield zich bezig met de ontwikkeling van producten en werkte tot aan zijn dood nog steeds mee op de boerderijen. Het bedrijf draait niet alleen meer om de etherische oliën maar om de producten die oliën als basis hebben om de werking te versterken en welke gemaakt zijn om een gezond en langer leven te ondersteunen.


Gary Young zei altijd “Ik maak geen producten voor een winst, ik maak het met een doel. Young Living is vastbesloten om een verschil te maken”.